maandag 7 oktober 2019

Back from the wilderness


 

Ontwaken in Salt Creek van getik op het  dak om je er op attent te maken dat je nog in het regenwoud zit, alhoewel: vanuit je bed naar de oceaan turen en walvissen spotten of er tenminste van dromen, het heeft iets aparts.

Het plan om de bergen in te trekken naar Hurricane Ridge voor een panoramisch vergezicht mogen we vergeten, Mount Olympus (2430m) heeft zich in grijsheid gehuld. Dan maar uitwaaien aan een strandstrip van 5 mile die recht in zee loopt en best bij laag tij kan bewandeld worden. Dungeness Spit nabij Sequim wordt een wonderbaarlijke beleving en één van de mooiste keien- en driftwood stranden die we de afgelopen 2 weken hebben afgewandeld. Straks wordt het streng selecteren van welke mooie stenen we mee in de bagage steken, kilo’s teveel dat is zeker.  Gelukkig wegen herinneringen niets en zijn er de honderden foto’s als verhaallijnen van een wekenlange onderdompeling in de imposante natuur van de Olympic Peninsula, 2 weken slapen in de natuur en  leven op het ritme van die natuur, kortere dagen dan nachten, temperaturen naar vriespunt, klammigheid die in de beenderen kruipt, kille wind. Het is definitief herfst nu, uitbundig en overdadig zoals alles hier in Amerika.











We kiezen voor een overnachting in een echt bed, met warme douche en de luxe van de bewoonde wereld via internet. Tijd om terug te keren, maar al na enige uren ingesloten tussen de kamermuren is er dat gemis aan de ongebreidelde vrijheid van het woud en  beaches van dit deel van de wereld.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten